3G Sport
Piscine
devide
Saune
devide
Sauna - Vade Mecum al Saunei
 

Originile saunei popoarelor nordice se pierd in timp, dar esenta sa a ramas neschimbata de-a lungul mileniilor, redescoperita si valorificata in epoca recenta. Vorbim de sauna, protagonista indiscutabila a mediului domestic, practica, sanatoasa, relaxanta, ideala pentru toata familia. In contextul domestic capacitatea multipla a acestor cabine gaseste spatiu chiar si in spatii si colturi foarte mici ale casei, fara nicio dificultate.

 

Esenta saunei si miile de beneficii ale acesteia
Semnificatia etimologica a termenului descrie sintetic semnificatia si existenta saunei. Denumirea sa, din finlandeza, inseamna de fapt: „alternarea bailor calde si reci” si se traduce prin schimbari bruste de temperatura ce constâng sistemul de termoreglare sa fie din ce in ce mai atent pentru a garanta adaptarea rapida a organismului la aceste variatii. Cabina, de obicei, din lemn, atinge in interiorul sau o temperatura ce poate ajunge (la nivelul bancilor cele mai inalte): la 90 °C (in unele cazuri chiar si la 100°C).
Din momentul in care organismul nostru nu tolereaza o temperatura mai mare de 42°C, se autoprotejeaza prin dilatarea porilor epidermei crescând astfel gradul de transpiratie, astfel incât sa imprastie cât mai rapid posibil caldura catre exterior. Este sistemul de termoreglare cel care prevede aceasta reactie si raspunde la caderea brusca a temperaturii externe in timpul fazei de racire.
Timpul petrecut in sauna induce, astfel, o crestere temporala a temperaturii corpului (pâna la un maxim de 39,5 grade) denumita „febra artificiala” sau terapeutica, ce mentine in alerta sistemul imunitar. Sauna poate fi recomandata, in afara de putine controindicatii, tuturor si la orice vârsta.

Cum este realizata
Lemnul este insusi sensul autenticitatii saunei. Din lemn sunt realizati peretii interni, tavanul, bancile, podeaua. Din motive de siguranta si in jurul sobei exista un grilaj din acest material. Evident lemnul trebuie sa fie de buna calitate deoarece trebuie sa tolereze solicitarile puternice provocate de variatiile puternice de temperatura. Niciun lemn nu va fi vopsit cu substante chimice care, prin incalzire, ar provoca degajari periculoase de vapori.

Structura cabinei
Sauna este o cabina prevazuta deobicei cu o deschidere. Incalzirea are loc prin intermediul unei sobe electrice, prin rezistente reglate de un termostat, ce se gasesc in interiorul saunei protejate de un invelis metalic. Deasupra sobei se gaseste un container, tot din metal, pentru pietre (de origine vulcanica: diorit, granit, peridotit), ce sunt necesare pentru a acumula caldura pentru a o ceda apoi in mediu. Inauntru cabinei se amplaseaza o centrala de reglare de tip electronic sau manual, ce cuprinde un termostat conectat cu un dispozitiv de masurare in interiorul aceleiasi cabine. De la aceasta centrala se comanda si rezistentele , lumina interna, oprirea alarmei acustice ce poate fi activata din interior (se recomanda instalarea unui dispozitiv de salvare de catre un electrician autorizat).
Nicio birocratie .Adesea, se stie, dorinta de a modifica structura locuintei este o sursa de stres din cauza timpilor indelungati si a costurilor birocratice pentru cererile de autorizatii. Nu este si cazul nostru: instalarea unei saune sau a unei bai turcesti nu impica nicio obligatie de cerere de autorizare de constructie, deoarece aceste structuri prefabricate sunt echivalente cu dusul si cada de baie. Doar in cazul in care se doreste a se crea un spatiu autonom pentru sauna in locuinta va fi necesar a se inainta o cerere de autorizare.

Cum sa alegeti sauna – Conditii de baza
Cine doreste sa achzitioneze o cabina de sauna trebuie mai intâi de toate sa efectueze verificarea cantitatii de energie electrica disponibila, sau trebuie sa-si puna aceasta problema: câti Kw am la dispozitie? Puterea saunei si astfel necesarul dvs de absorbtie a energiei variaza in functie de dimensiuni. Rezulta ca compunerea nucleului familiar si numarul de persoane ce intentioneaza sa se bucure de aceste sedinte benefice sunt la rândul lor premize fundamentale ce conditioneaza alegerea unei structuri, in termeni dimensionali. Pentru a avea loc pentru doua persoane, intr-o pozitie comoda, eventual intinse, cabina trebuie sa aiba o lungime de cel putin 2 metrii. Consumul pleaca, cu titlu indicativ, de la 3 Kw, in sus.
Sauna se poate adapta, deci, in spatii cu diverse profile si de diverse tipuri, si neavând probleme birocratice pentru arhitecti si designeri, poate fi personalizata interpretând spiritul clientului.

Costuri
Pretul difera an functie de modele, dimensiuni, optiuni. Alegerea este uneori conditionata de o cerere recurenta: achizitionez o cabina, dar investitiei initiale ce cheltuieli de intretinere vor urma? Nu va temeti. Folosind cabina o data sau de doua ori pe saptamâna, ipotizând o functionare, de fiecare data, de circa câteva ore, trebuie sa se prevada suma de putin mai mult de 3 euro pe ora. Un „lux” accesibil tuturor.

Montaj
Exista modele de cabina, ce, datorita elementelor prefabricate, pot fi montate cu un mic efort, chiar si in mod autonom. Doar legaturile electrice dintre soba si tabloul de comanda corespunzator trebuie sa fie realizate de personal specializat. Societatile care produc sau care distribuie saune se vor ocupa in orice caz de instalarea acestora, efectuând de asemenea, periodic, interventii de verificare.

Se recomanda mai mult Sauna sau Hamam?
Nu exista un raspuns. Ambele pleaca de la traditia terapiilor prin caldura si din punctul de vedere al beneficiilor sunt destul de similare. In sauna cu aburi, sau Hamam, se prezinta efectul benefic de cald umed cu avantaje pentru cei care au probleme la caile respiratorii. In sauna finlandeza temperatura ridicata intr-o clima uscata genereaza efecte pozitive pentru presiunea arteriala si pentru durerile de origine reumatica.
Sauna consta in favorizarea transpiratiei prin intermediul unei bai cu aer uscat. Baia de vapori favorizeaza transpiratia si schimbul de lichide cu o adevarata baie de aer umed.

Accesorii
Diversele accesorii pentru sauna cu scopul de a reda confortul si atmosfera unica a acestei practici de bunadispozitie sunt necesare: platforme din lemn, termometru, higrometru, difuzor de esente, muzica. Propunerile cele mai recente de pe piata acorda o mare atentie detaliului estetic precum si aspectului functional.

Sauna este indicata pentru:
li  Astm si tulburari ale cailor respiratorii
li  Hipertensiune
li  Artroza si reumatism
li  Rezistenta la infectii
li  Ingrijirea pielii
Sauna NU este indicata:
li  Cand exista o infectie
li  Cand corpul prezinta o rana mare deschisa
li  Dupa o masa copioasa sau in stare de ebrietate
li  In caz de slabire generala
li  In prezenta Pace Maker
li  In caz de insuficienta cardiaca, cardiopatie sau de tip inflamatoriu

Unele sfaturi pentru a va bucura de beneficii in locuinta dumneavoastra
Inainte si dupa intrarea in sauna se recomanda sa reactivati circulatia cu jeturi de apa rece: produce energia.
Efectuati un prim ciclu de sauna de 8+12 minute la o temperatura intre 70 si 90 °C cu umiditate de 20%; o data ce ati iesit faceti cativa pasi intr-un loc aerisit; faceti un dus alternand apa rece cu apa calda ; relaxati-va timp de cateva minute; efectuati un nou ciclu identic cu primul. Incheiati ciclul dumneavoastra relaxandu-va inca o data si relaxati corpul. Se recomanda, dupa sedinta din sauna, sa consumati bauturi calde precum ceaiuri sau sucuri naturale la temperatura camerei pentru a reintegra lichidele pierdute. In comert exista diferite tipuri si cu diferite proprietati benefice, in functie de propriile gusturi si exigente.

NORI COMPACT
Sauna din panouri de lemn natural

Modele si dimensiuni disponibile:
Modele si dimensiuni personalizate la cererea clientului.
Modele pentru uz privat si public la cerere.

Cabina sauna cu lambriuri din lemn natural rustic (sistem sandwich).
Structura: panouri prefabricate (sistem sandwich) din brad natural de provenienta nordica.
Dimensiuni 121 x 131 x h 195 cm
Capacitate: locuri de sezut pentru 1-2 persoane.
Acoperire cu parchet inclus (structura izolata).
Usa panoramica din sticla.
Doua banchete cu spatar si tetiera.
Sistem de iluminare interna si externa.
Sistem de incalzire traditional cu soba din piatra de lava de  3kw (230v. monofaza).
Panou de control.
Sistem Stereo CD inclus in versiunea standard.
Instalare foarte simpla fara ajutorul unor echipamente suplimentare.
 Modele si dimensiuni disponibile:
Modele si dimensiuni personalizate la cererea clientului.
Modele pentru uz privat si public la cerere.

Cabina sauna cu lambriuri din lemn natural rustic (sistem sandwich).
Structura: brad natural de provenienta nordica.
Dimensiuni 191 x 141 x h 200 cm
Capacitate: locuri de sezut pentru 2-3 persoane.
Acoperire cu parchet inclus (structura izolata).
Usa panoramica din sticla.
Doua banchete cu spatar si tetiera.
Sistem de iluminare interna si externa.
Sistem de incalzire traditional cu soba din piatra de lava de  4,5kw  monofazic
Panou de control.
Instalare foarte simpla fara ajutorul unor echipamente suplimentare

  MILANO                                                                      Sauna din panouri din lemn natural

      

   
   
NORDIA SUN
Sauna cu raze infrarosii

Modele si dimensiuni disponibile:
Modele si dimensiuni personalizate la cererea clientului.
Modele pentru uz privat si public la cerere.

Cabina sauna cu lambriuri din lemn vetrificat (sistem sandwich) cu raze infarosii.
Structura: panouri prefabricate (sistem sandwich) din Hemlock.
Dimensiuni 92 x 100 x h 190 cm.
Capacitate: 1 – 2 persoane.
Usa panoramica din sticla.
Banchete cu spatar si suport pentru cap.
Iluminare interna.
Sistem de incalzire cu raze infrarosii de 1,22 kw (230v. monofaza).
Incalzire uniforma in interiorul cabinei, inclusiv zonele cu parchet si sedere.
Panou de control.
Sistemul Stereo CD inclus in versiunea standard cu telecomanda ergonomica nella versione standard con telecomando ergonomico.
Sistem cromoterapie.
Instalare foarte simpla fara echipamente suplimentare.

TOSCA                                                             Sauna traditionala

 

 

 Modele si dimensiuni disponibile:
Modele si dimensiuni personalizate la cererea clientului.
Modele pentru uz privat si public la cerere.

Cabina sauna cu lambriuri din lemn vetrificat (sistem sandwich) cu raze infarosii.

Structura: panouri prefabricate (sistem sandwich) din Hemlock.
Dimensiuni 190 x 190 x h 200 cm.
Capacitate: 3 – 4 persoane.
Usa panoramica din sticla.
Banchete cu spatar si suport pentru cap.
Iluminare interna.
Incalzire uniforma in interiorul cabinei, inclusiv zonele cu parchet si sedere.
Panou de control.
Sistem cromoterapie.
Instalare foarte simpla fara echipamente suplimentare.

Modele si dimensiuni disponibile:
Helo Sun I – 122 x 111 x h 193 cm model  Heartbeat.
Helo Sun II – 182 x 122 x h 193 cm model  Moonlight.

Cabina sauna cu lambriuri din lemn vetrificat (sistem sandwich) cu raze infrarosii model Symphony.
Structura: panouri prefabricate (sistem sandwich) din Hemlock.
Dimensiuni 182 x 152 x h 193 cm.
Capacitate: 3 – 4 persone.
Usa panoramica din sticla.
Banchete cu spatar si tetiera.
Sistem de iluminare interna.
Sistem de incalzire cu 1.75 kW (230v. monofaza).
Incalzire uniforma in interiorul cabinei, inclusiv zonele parchetului si a locurilor de sezut.
Panou de control intern si extern.
Sistemul Stereo CD inclus in versiunea standard cu telecomanda ergonomica .
Sistem cromoterapie.
Instalare foarte simpla fara ajutorul unor echipamente suplimentare.

 

HELO SUN III
MODEL SYMPHONY
Sauna cu raze infrarosii din panouri de lemn

Cabina sauna cu lambriuri din lemn vetrificat (sistem sandwich) cu raze infrarosii model Moonlight.
Structura: panouri prefabricate (sistem sandwich) din Hemlock.
Dimensiuni 182 x 152 x h 193 cm.
Capacitate: 2 – 3 persone.
Usa panoramica din sticla.
Banchete cu spatar si tetiera.
Sistem de iluminare interna.
Sistem de incalzire cu 1.75 kW (230v. monofaza).
Incalzire uniforma in interiorul cabinei, inclusiv zonele parchetului si a locurilor de sezut.
Panou de control intern si extern.
Sistemul Stereo CD inclus in versiunea standard cu telecomanda ergonomica .
Sistem cromoterapie.
Instalare foarte simpla fara ajutorul unor echipamente

HELO SUN II
MODEL MOONLIGHT
Sauna cu raze infrarosii din panou

 

Busatta
garden_leisure
Hayward
Idokit
helo albon
blue_line_pools
net_skim
_goirdano_industries _astore
_dom_composit _fiber_pool
_first_innov
_nocchi Care
_pentair_water
JetStream
_flag_pool _hi
PSA _flexinox
_fip
_gardi_pool
Cofier
Electro engineering
_sta_rite _uwe
_saci_punms _itt
_hidroair
SRBA
_maytronics
_alkor_plan _aqua
_diptra _ccei
_abriblue _abriblue
_monarch_pool_systems
PREZENTARE CONSTRUCTIE PISCINA CU SKIMMER

PREZENTARE CONSTRUCTIE PISCINA CU RIGOLA

devide
     
 
3G Sport
close
 
Leviatan - web design, constructii, traduceri